Utrikes.

2021-01-20 16:22
Donald Trump brukar landa på Prestwick airport när han besöker Skottland – nu vill bryggeriet Brewdog döpa om flygplatsen efter Joe Biden för att retas. Bild: TT/AP
Donald Trump brukar landa på Prestwick airport när han besöker Skottland – nu vill bryggeriet Brewdog döpa om flygplatsen efter Joe Biden för att retas.
Puffetikett
Dagens ETC

Vill byta flygplatsens namn – för att reta Trump

Det skotska ölbryggeriet Brewdog har startat en namninsamling för att döpa om flygplatsen Glasgow Prestwick Airport till ”Joe Biden International”. Donald Trump ska enligt uppgift vara schemalagd att anlända där senare under veckan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Under eftermiddagen, svensk tid, kom nyheten att Donald Trump ska ha lämnat Vita huset i Washington DC för allra sista gången som president. Senare under veckan har han planer på att anlända i Skottland, där han äger två golfresortanläggningar.

När Trump flyger till Skottland landar han vanligtvis på Glasgow Prestwick Airport.

Nu har dock det lokala bryggeriet Brewdog lanserat en namninsamlingskampanj för att ändra namnet på just den flygplatsen, till ”Joe Biden International”. I skrivande stund – en dag efter lanseringen av kampanjen – har över 6 000 personer skrivit under på namninsamlingen.

Tidigare trollning

Det skotska bryggeriet har även tidigare trollat Trump, då genom att be sina fans att namnge en öl inspirerad av honom. Förslagen som lades fram var: ”Climate Change Apprentice”, ”Go with the gut, not the science”, ”Hocus Potus Climate Wizard” samt ”It's getting colder and that's my real hair”.  

James Watt, som är en av ägarna till Brewdog, skriver på Twitter: ”Tydligen är Donald Trump schemalagd för att anlända till Skottland senare denna vecka. Han flyger alltid till Glasgow Prestwick Airport, så Brewdog har startat en namninsamling för att döpa om flygplatsen till 'Joe Biden International'”.

Inte välkommen 

Ett växande antal skotska politiker har dessutom ställt sig bakom uppmaningen att förbjuda Donald Trump från att resa in i landet till följd av de våldsamma oroligheterna i Washington DC, och beskriver honom som en ”farlig brottsling” som borde ställas inför rätta, skriver The Scotsman.

Skottlands försteminister Nicola Sturgeon, säger i ett uttalande, att Donald Trump inte borde resa till riksdelen för att spela golf mitt under pågående coronakris.

– Vi tillåter inga människor att komma in i Skottland utan några essentiella skäl till det just nu, säger hon.