Utrikes.

2020-09-13 14:32
Foto: Anjum Naveed/AP
Puffetikett
ETC Nyhetsmagasin

Världens ensammaste elefant Kaavan blir äntligen fri

Efter ett liv i fångenskap och vanvård ska Kaavan, känd som världens mest ensamma elefant, äntligen bli fri. I fyra år har djurrättsaktivister kämpat för elefantens liv och mående, som blivit allt sämre sedan han blev änkling 2012.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Nyhetsmagasinet ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

11 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

På ett zoo i Pakistan bor elefanten Kaavan, som kallas för världens ensammaste elefant. För åtta år sedan förlorade han sin partner och har sedan dess levt som singel. Hans liv har varit miserabelt. Ensam har Kaavan genomlidit sina dagar på ett alldeles för litet och trångt område, med ett hårt golv som skadat fötterna. Samtidigt som han är överviktig visar tester på undernäring.

Kaavan har hållits fången på djurparken i huvudstaden Islamabad i 35 år, och sedan 2016 har djurrättsaktivister och kändisar kämpat för att han ska omplaceras. Nu ska Islamabad zoo stängas till följd av de usla förhållandena. Alla djur ska flyttas, och The Guardian rapporterar att två lejon dött när de skulle transporteras. Detta efter att djurskötare startat en eld i deras inhägnad för att tvinga in dem i sina transportburar. Nu har Kaavan undersökts av veterinärer och experter som konstaterat att han är stark nog att flyttas. Djurrättsgruppen Four paws har bjudits in för att hjälpa till. De som kämpat för Kaavans rätt till ett bättre liv hoppas på att han ska få komma till ett djurreservat i Kambodja.

PRENUMERERA PÅ NYHETSMAGASINET ETC

Den här artikeln kommer från Nyhetsmagasinet ETC
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.