Nyheter.

2021-06-15 09:56
Bild: TT
Puffetikett
Dagens ETC

V ställer nya krav på regeringen – får tidsfrist på 48 timmar

Vänsterpartiet ger regeringen en deadline på 48 timmar att gå med på något av partiets två förslag om marknadshyror. Om regeringen inte ger en passande besked så kommer de inleda en ny process om misstroende.

– Vi vill verkligen ge regeringen en möjlighet att lösa frågan, säger Nooshi Dadgostar

Vänsterpartiet har tidigare hotat med att fälla regeringen om de tar vidare frågan om marknadshyror. Under tisdagens pressträff förklarar partiledaren Nooshi Dadgostar att V har försökt boka in samtal och förhandlingar med Centerpartiet och regeringen om just marknadshyror, men att V blivit avvisade varje gång.

– Vårt stöd finns inte om regeringen genomför förslaget om marknadshyror och fri hyressättning, säger hon.

Två förslag

Nooshi Dadgostar säger att Vänsterpartiet nu ger regeringen till på torsdag klockan 10.00 att ge ett besked om ett av de två alternativ som partiet har gett: Att antingen släppa frågan om marknadshyror eller att diskutera frågan med Hyresgästföreningen eller hyresgästerna.

– Om regeringen inte accepterar något av förslagen. Då har vi inte längre förtroende för Stefan Löfven som statsminister, säger hon.

Dadgostar förklarar att om regeringen inte ger något besked innan tisdag förmiddag så kommer de inleda en process om missförtroende, samt huruvida de inte längre ger sitt stöd till regeringsunderlaget. Nooshi Dadgostar menar på att Vänsterpartiet vill vänta på regeringen besked innan de ger en exakt besked över vad partiet kommer att göra klockan 10 på torsdag.

 – Nu erbjuder vi regeringen ännu en gång en lösning på det här, att prata med Hyresgästföreningen eller hyresgästerna, säger Nooshi Dadgostar under tisdagens pressträff.