Ledare. Andreas Gustavsson.

2020-08-28 12:54
Puffetikett
Info om ETC

Vad händer med Dagens ETC om det blir en blåbrun regering?

Tillsammans reser vi ett långfinger till den som försöker skada Sveriges enda rödgröna dagstidning. 

Det finns alltid olika sätt att förmedla en berättelse. Du har redan fått veta att Dagens ETC tänker satsa som aldrig förut – med hjälp av prenumeranter och läsare och andra sympatisörer. 

Jag skulle kunna ge den mörka bakgrunden. Ja, självklart känner vi av corona. Annonsörerna har blivit ängsliga. Gratisläsaren väntar lite, lite till med att det där sista steget och betala för journalistiken. Samtidigt väntar ett val bakom horisonten som riskerar att lämna oss med en blåbrun regering som hellre skulle satsa på rättvis fördelningspolitik än att låta presstödet finnas kvar. 

Det finns alltså en hotbild mot Sveriges enda rödgröda dagstidning. Det är sanningen. 

Men nu närmar vi oss helg, så varför inte ge den ljusa bakgrunden?

Jag var med när Dagens ETC föddes och därefter under hela den sju år långa resan. Det är dags nu. Att göra något riktigt stort. Det kliar i fingrarna. Du som läsare har redan fått veta målsättningen: 10 miljoner kronor i insamlade pengar och växa till 20 000 prenumeranter (från dagens 9 500). Allt ska ske på ett år. 

Sedan kan en eventuell mardrömsregering göra som den vill, vi står då stadigt tillsammans med våra prenumeranter och donatorer. Tillsammans reser vi ett långfinger till den som försöker skada Sveriges enda rödgröna dagstidning. Och vi har då dessutom förutsättningar att ge dig som läser oss exakt den journalistik du efterfrågar. 

Jag tycker det här är otroligt lustfyllt. 

Dubbelt så bra tidning. 

Dubbelt så stark tidning.

Jag vet att de allra, allra flesta av de som prenumererar gillar Dagens ETC som den är. Det framkommer av senaste läsarundersökningen. Men läsarna ser också att det finns potential att göra annorlunda. Tack för alla förslag. Många av läsarna prenumererar också på en annan dagstidning förutom Dagens ETC. Mer än hälften skulle välja Dagens ETC om det kniper, om det bara gick att behålla en. Jag hoppas att nästan alla svarar Dagens ETC om ett år. Det är dit vi siktar. Så komplett måste Dagens ETC vara.

Våra läsare har redan bidragit med mer än 400 000 kronor. Trots att vi knappt kommit igång med den här insamlingen. Otroligt! Men nu närmar vi oss det verkliga startskottet. På fredag nästa vecka berättar vi mer om insamlingen i Dagens ETC – och lanserar då direkt två rejäla satsningar som era donationer gjort möjliga. 
Vad ni läsare har önskat er har varit direkt vägledande när vi beslutat om vad vi ska göra först. Och hela den här processen som pågår över ett år kommer att vara transparent. Varje krona kommer redovisas vart den går.

Om du vill donera till projektet finns följande alternativ:

• Swish 1234018768
• Bankgiro 817-8923
• Kortbetalning, där du väljer mellan 500, 1 000, 5 000 och
10 000 kronor, finns på Varuhuset ETC

Tack för din insats. Nu börjar vi! 

Dubbelt så bra.
Dubbelt så stark.

Trevlig helg!