NOTERAT. Johan Ehrenberg.

2014-04-29 10:07

Högerextrem ekonomi är som troll – den spricker i solljus

Calmfors är en av många högerekonomer som talar lågmält men vars förslag är hårda slag mot de som har det sämst i Sverige. Han borde klara att rakryggat diskutera kritiken.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Lars Calmfors svarar Dagens ETC i DN och är upprörd över att jag ifrågasatt hans extrema högerpolitik vad gäller lönerna som ska sänkas. Han ogillar också att LO:s ekonom klargör att det är en kvinnofientlig politik eftersom de lägsta lönerna som han vill sänka drabbar just kvinnor.

Calmfors svarar inte hur lägre löner ska ge mer jobb och inte heller hur låga dessa löner isåfall ska vara. Inte heller kan han förklara varför han alltid föreslagit samma sak – sänkta löner – oberoende av svensk ekonomis ställning.

Istället vill han ha en ”upplysande diskussion” och förklarar att vänsterdebattörer utan ekonomiutbildning inte förstår hur ekonomin fungerar. (Vad nu LO-ekonomerna ska tänka om det).

Calmfors är en av många högerekonomer som talar lågmält men vars förslag är hårda slag mot de som har det sämst i Sverige.

Han borde klara att rakryggat diskutera kritiken istället för att recensera varför han kritiseras.

En högerextrem ekonomi är inget neutralt.

Det räcker med att titta på levnadsvillkoren hos lågavlönade och ensamstående med barn för att se hur farliga lönesänkningarna blir för samhället.

Troll spricker i solljus, det vet varje sagoutbildat barn.

Men att högerextrem ekonomi inte heller tål en genomlysning är kanske mer avslöjande.