Kultur & Nöje.

2020-09-20 13:06
Puffetikett
Nyhetsmagasinet ETC

Nätradio, bok om mord och 90-talshumor

Veckans kulturtips från ETC-redaktionen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Nyhetsmagasinet ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

11 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

En hel planet i en kanal

Radio

Den Londonbaserade internetkanalen NTS inspireras av piratradio och spelar musik från hela världen, och hyllar både nytt och gammalt. Främst hörs det som inte tar sig in i den breda fåran. Kanalen stöttar spännande kultur och utvecklar framtidens underjordiska musikscen, och har lovordats för att vara experimentell och öppensinnad. Lyssna på nts.live.

Nostalgihumor från 90-talet

Serie

Saknar du Ted Borg, Jan-Erik Ström, Farbror Vattenmelon, Chris de Kök och Dramaläraren? De två säsongerna av humorserien ”Varan-tv”, skapade av gruppen Varanteatern 1997, finns nu i SVT:s öppet arkiv. Dessutom har Varanteatern dragit igång en insamling för att göra fler avsnitt. Slogan: ”Det är en mänsklig rättighet att få göra en humorserie. En gång till.” Hittills har de fått ihop 2,5 miljoner kronor. Se de gamla avsnitten på oppetarkiv.se.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Bok om brutalt gängmord

Bok

En tvåbarnspappa blir vittne till flykten efter ett mord i Hallonbergen. Sex veckor senare mördas både vittnet och hans fru. I stadsdelen Sundbyberg utanför Stockholm följs morden av en allt tätare tystnadskultur, där polisen inte kan skydda vittnen.

I journalisten Ann Törnkvists nya bok ”Gola vittna dö”, ute i oktober, får vi följa två familjer som söker upprättelse för det hemska som hände 2017. Törnkvist har tidigare skrivit den uppmärksammade boken ”Följ fucking order”, som handlar om gängkonflikter i Södertälje.

PRENUMERERA PÅ NYHETSMAGASINET ETC

Den här artikeln kommer från Nyhetsmagasinet ETC
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.