Kultur & Nöje.

2014-08-13 20:37
Efter succén med första säsongen är Bianca och Tiffany Kronlöf på hugget efter storys som kan bli en till säsong.
Efter succén med första säsongen är Bianca och Tiffany Kronlöf på hugget efter storys som kan bli en till säsong.

Full patte kan få en andra säsong – om du hjälper till

Trots att avsnitten var tio minuter långa och bara visades på internet kan SVT-serien Full patte nomineras till tv-priset Kristallen. Nu vill Bianca och Tiffany Kronlöf göra en andra säsong – och publiken är redan med.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

– Vi vill visa vad vi kan göra med halvtimmesprogram och större budget, säger Bianca.

Systrarna Bianca och Tiffany Kronlöf ligger, tillsammans med regissören Sara Haag, bakom serien Full patte. Första säsongen visades på SVT:s nya internetsatsning Flow och fick, trots det korta och nya formatet, ett enormt genomslag.

– Det har varit så jäkla härligt. Producenterna var lite rädda för formatet rent konstnärligt, med klippningen och tekniken, men publiken var helt redo. Jag och Tiffany kommer direkt från internet och det märks, säger Bianca.

Den elfte september ska systrarna Kronlöf pitcha, alltså presentera ett förslag på, en ny säsong för SVT.

– Vi vill ha mer tid och pengar. Nu har vi jobbat arslet av oss och många har varit med gratis, vi vill visa vad vi kan göra med halvtimmesprogram och större budget.

Samlar historier

Nu samlar de historier på tre teman – ”det trodde jag inte om mig själv”, ”en gång är ingen gång” och ”då visste jag inte vad jag skulle säga” – någonting de också gjorde inför första säsongen.

– Jag får inspiration av det folk skickar in – verkligheten är sjukare än min fantasi.

Bianca berättar att hon och Tiffany läser historier som skickas in för att hitta en utgångspunkt i programmet. Alla avsnitt behandlar på ett eller annat ganska lättsamt sätt lika samhällsproblem, men det var tittarhistorierna som gjorde att ett avsnitt av Full patte mycket allvarligare än de andra.

– Vi fick in flera berättelser om sexuellt våld och övergrepp som verkligen gick rakt in när vi läste dem. Så vi bestämde oss för att ett avsnitt skulle handla om det, om våldtäktskultur och fakta, men vi skrev också en låt om vardagsrädsla.

Förutom de ursprungliga berättelserna har dialogen med publiken präglat arbetet med programmet, berättar Bianca Kronlöf.

– Vi började konstprocessen med att rikta oss utåt och det fortsatte med diskussioner på internet mellan avsnitten. Det märktes verkligen att många tänkte på nya saker, som hur dumt det är att ”hudfärgad” brukat betyda beige.

Nominerade till Kristallen

Just nu pågår en omröstning – Full patte är ett av sex SVT-program som kan nomineras till tv-priset Kristallen och Bianca och Tiffany Kronlöf kan bli årets programledare.

– Det är jättestort, speciellt när man tittar på de andra nominerade programmen känns det som en stor seger. Det visar verkligen att det är innehållet som gör programmet, inte hur stort teamet eller budgeten är.

VILL DU BIDRA TILL SÄSONG TVÅ AV FULL PATTE?

Historier kan skickas in till Bianca och Tiffany Kronlöf på unicorn1@catlover.com.