Kultur & Nöje.

2020-10-03 10:13
Puffetikett
Dagens ETC

Dokumentär, tv och musik: Veckans bästa kulturtips

Ett sensationellt avslöjande, misslyckade kriminella och dumskallar som rockar. Dagens ETC listar veckans bästa kulturtips.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Dumskallar som rockar

Musik

Foto: Sarah Andreasson

Förr var det Union Carbide Productions. Nu är det We Live In Trenches, plus massa fler strulputtar däremellan. Göteborg har en lång, stabil och stolt tradition av korkad rockmusik som skränar och brötar. We Live In Trenches ep ”Dead classs”, första livstecknet på sex år, är monotont och spöklikt disharmoniskt rivande Shellac-sandpapper i örat på sura boomers som muttrar om att inget kul hänt sedan The Stooges var hetast. Släpps den 9 oktober på vinyl och internet.

Sensationellt avslöjande om Estonia

Dokumentär

Foto: TT

I veckan briserade den chockerande nyheten om färjekatastrofen som krävde 852 människors liv för 26 år sedan. Dokuserien ”Estonia – fynden som ändrar allt” visar nytagna dykarfilmer som tyder på att det inte var ett lossnat bogvisir som låg bakom haveriet. Det verkar som att det var något som kolliderade med det stora fartyget och orsakade den blixtsnabba förlisningen. Finns på dplay.se.

Misslyckad kriminell nu i serie

TV

Foto: SVT

Filmen ”Måste gitt” blev en kritikerfavorit för tre år sedan. Nu har historien om en misslyckad småbuse med skådisdrömmar fått en uppföljning på åtta tv-episoder. Serien tar vid där filmen slutar. Metin, spelad av Can Demirtas, har muckat från kåken och försöker få sin bokflopp insåld som film. Ses på svtplay.se.

PRENUMERERA PÅ NYHETSMAGASINET ETC

Den här artikeln kommer från Nyhetsmagasinet ETC
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.