Krönika. Dilan Apak.

2020-05-03 17:05
Puffetikett
ETC Nyhetsmagasin

Spara den här listan till den dag du känner dig lite bortskämd

Det borde vara en perfekt tid för hämnd mot homo sapiens när vi är som mest försvagade och jag är högst vaksam på djurrikets nästa drag.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Nyhetsmagasinet ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

11 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Under den här vidriga pandemin har jag olika dagar sett olika personer skriva listor på internet över sakernas tillstånd. Eftersom inget försvinner från internet vill de ha det som en minnesanteckning att gå tillbaka till i framtiden när allt är ”normalt” igen. Det är ett smart knep för att som människa inte glömma sin historia och börja ta allt för givet när vi åter kan njuta skamlöst av livet. Självklart vill jag göra samma sak för jag tror det är bra för humöret att skriva av sig lite! Och självklart kan du som läser spara den här listan till den dag du känner dig lite bortskämd och behöver hjälp att piskas mentalt till ödmjukhet. 

26 april 2020: 

• Vad vi vet har över 2000 människor mist livet i Sverige och över 200 000 har dött globalt.

• Ingen vet fortfarande riktigt vad fan covid-19 är, hur det egentligen smittar och hur vi ska klara oss.

• Alla som kan uppmanas att stanna hemma och plötsligt är svenskarna jordens mest sociala folk som gladeligen uppnår flockimmunitet på närmsta uteservering.

• Moder jord mår toppen, luften renas snabbt i många storstäder efter att trafiken minskat drastiskt. Människor är lyckligt förbluffade över ett samband vi känt till i årtionden.

• Även djuren verkar må toppen när de kan ta mer plats i världen. Mycket är tyvärr fake news om deras framfart men jag är ändå rädd för dem. Det borde vara en perfekt tid för hämnd mot homo sapiens när vi är som mest försvagade och jag är högst vaksam på djurrikets nästa drag. Noterar att måsarna har en mer aggressiv häckningsperiod än vanligt i Malmö och att även duvorna blivit otrevliga. Blev själv trakasserad av en duva utanför mitt köksfönster för några dagar sen. Obehagligt. 

• Sossarna har blivit rakt av galna och vill att regeringen i kristid ska få fatta beslut utan riksdagens direkta godkännande. Alla andra partier har skruvat på sig högljutt. Sossarna stoltserar även med att ha förstärkt A-kassan och annat, som om de gjorde det av princip och inte som en krisåtgärd. Intressant. 

• Första maj ställs in vilket är tur eftersom sossarna har blivit rakt av galna.

• Även valborgs- och studentfiranden ställs in vilket är tur eftersom fulla studenter är rakt av galna.

• De som inte blir smittade av covid-19 smittas istället av två slag av sinnessjukdom; neurotiska domedagssjukan eller hemskolad-epidemiolog-utan-tålamod-syndromet förändras. Många tolkar en tyvärr då som att en också tycker det är spännande att folk dör som flugor.

• Folk har upptäckt att det finns ett klassamhälle!

• Många frivilliga donerar pengar till vården och deltar själva i att skapa skyddsmaterial till personalen vilket gläder alla politiker som fortsatt slipper höja skatten (förlora väljare) med ett enda öre.

För övrigt kan jag inte släppa vilken morbid ironi det är att vi drabbas av en lungsjukdom som fått oss att agera så att luften renas och riskerna för lungsjukdomar generellt minskar.

PRENUMERERA PÅ NYHETSMAGASINET ETC

Den här artikeln kommer från Nyhetsmagasinet ETC
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.