Inrikes.

2020-11-26 14:23
  • Märta Stenevi föreslås som nytt språkrör för MP. Bild: TT/Henrik Montgomery
    Märta Stenevi föreslås som nytt språkrör för MP.
  • Isabella Lövin, MP. Bild: TT/Amir Nabizadeh
    Isabella Lövin, MP.
Puffetikett
Dagens ETC

MP:s valberedning föreslår Märta Stenevi som nytt språkrör

Miljöpartiets valberedning presenterar sin språkrörskandidat – Märta Stenevi.


Nuvarande partisekreteraren Märta Stenevi föreslås som nytt språkrör av MP:s riksvalberedning.

– Mitt budskap är att vi inte måste välja mellan klimat och rättvisa, säger Märta Stenevi.

– Riksvalberedningen är övertygade om att den här personen har potential att göra vår politik angelägen för nya väljare, säger riksvalsberedningens sammankallande Katrin Wissing.

I en intervju med Dagens ETC tidigare i höstas svarade Märta Stenevi så här på frågan om varför hon vill ta över som språkrör.

– Därför att det finns inte tid att vänta på att någon annan ska göra något för att lösa klimathotet. Och jag är så trött på att vi ska vara en slagpåse för diverse troll och bli kallade naiva, när den politik vi driver tar sin utgångspunkt i våra barns behov nu och i framtiden. Det borde vara fullständigt självklart för alla partier.

Nuvarande MP-språkröret Isabella Lövin aviserade tidigare i år att hon tänker sluta och 31 januari nästa år ska hennes efterträdare väljas på en digital extrakongress.

Totalt åtta personer har aviserat att de vill ta över som språkrör och axla språkrörsansvaret tillsammans med Per Bolund: Janine Alm Ericsson, Annika Hirvonen, Rebecka Le Moine, Åsa Lindhagen, Karolina Skog, Märta Stenevi, Pernilla Stålhammar och Elin Söderberg. 

MÄRTA STENEVI

Född: 1976.

Har en bakgrund i bokbranschen med jobb som bland annat marknadschef på Bokus.

Gick in i politiken för bara åtta år sedan och valdes snabbt till regionråd i Skåne 2014–2016. Kommunalråd för statsbyggnad i Malmö 2016–2018.

Sedan maj 2019 är hon partisekreterare i Miljöpartiet.