INFO OM ETC.

2018-03-13 09:16
IT-folket som ska ge dig rödgrön video: Caspar Behrendt, Niklas Vanhainen, Samuel Skånberg, Mohammadreza Zarei och Sepideh Abbaszadeh. Bild: Karl Skagerberg
IT-folket som ska ge dig rödgrön video: Caspar Behrendt, Niklas Vanhainen, Samuel Skånberg, Mohammadreza Zarei och Sepideh Abbaszadeh.

Det är vi som gör ETC Play

Nästa vecka startar nya streamingtjänsten ETC Play: ”Vi är inne på upploppet”

Nu närmar det sig premiär för ETC Play, en stor satsning på att skapa en alternativ streamingtjänst. Under veckan ska vi börja presentera innehållet, men först: här är det team som har gjort arbetet med att bygga plattformen.

Caspar Behrendt leder IT-gruppen på ETC som under flera månader har arbetat intensivt med att skapa tekniken runt ETC Play och att göra streamingtjänsten så användbar som möjligt.

Hur går det?

– Det går bra! Vi är ju inne på upploppet nu, och det mesta känns under kontroll. Men i sådana här projekt dyker det alltid upp oförutsedda grejer, så vi räknar med att få jobba hårt inför släppet nu nästa vecka.

Ni har valt att göra ETC Play så att användare av andra streamingtjänster ska känna igen sig, vad gäller navigering och liknande. Är det enklare att jobba så eller handlar det om användarnas behov?

– Det vore dumt att hitta på ett helt eget utseende. Nu bygger vi vidare på ett upplägg som vi vet funkar hos andra, så att tittarna ska kunna fatta och hitta rätt från början. Det ska inte behövas en manual för att använda ETC Play. Vi ska sticka ut genom att ha ett annorlunda innehåll, inte ett annorlunda utseende.

Berätta lite om hur ni jobbar med ett sånt här projekt. Hur delar man upp arbetet och hur hjälps man åt så det ska gå så fort som möjligt?

– Det är verkligen ett lagarbete. Och det är en kreativ process. Det hade varit helt omöjligt att säga från början exakt vad det är som ska byggas eller när det skulle vara klart. Vi delar faktiskt upp arbetet så lite som möjligt. Det är inte ens säkert att den som är bäst på en sak ska göra det. Det är nästan viktigare att hela arbetsgruppen lär sig det mesta, för då kan alla ta ansvar för hela produkten. Långsiktigt får man mer fart i projektet på det sättet. Och så blir det roligare.

Hela finansieringen av det här har ju kommit från ETC:s läsare genom crowdfunding. Hur känns det?

– Det känns helt fantastiskt, och som ett stort ansvar. Det märks hur stort suget är efter en oberoende rödgrön medieagenda. Nu gäller det att vi levererar.

Snart blir det premiär. Är ni nervösa?

– Definitivt. Jag säger inte mer än så.

Vilken blir den första filmen?

– Det vet jag inte. Det bestämmer en separat redaktion. Men de alternativ jag har hört nämnas verkar lovande allihop.

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

ETC Play

En streamingtjänst med långfilm, dokumentärer, aktualiteter, intervjuer och debatt som öppnar nästa vecka.

En redaktör kommer att göra urvalet och leda användarna rätt genom dagliga tips.

Tips kommer du också att kunna läsa på ETC.se.

Det kostar 49 kronor/månad att använda ETC Play.