Inrikes.

2021-01-19 18:37
Puffetikett
Dagens ETC

Bästa tipsen: Så ger du 2021 en riktigt bra start

Nytt år, nya rutiner. Men vintermörkret ligger kvar och de flesta av oss är ännu månader från vaccinsprutan. Här är tipsen som hjälper dig att starta 2021 riktigt bra.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Vad har du för tips för att må bättre under 2021 och hur tar du dig genom tristessen under coronaisoleringen?

Lennart Tingvall

76, pensionär

– Man får ju sysselsätta sig med böcker, ta promenader och titta på tv. Jag har väldigt mycket böcker att läsa så jag har ju underhållning på så vis. Jag har ett fritidshus på landet dit jag brukar åka en vecka, sen är jag hemma i Stockholm två veckor. Så det blir lite omväxling.

Maria Zetterlund

57 år,  egenföretagare

– Vara ute i skogen. Odla allt möjligt. Sådant som kan ätas och sådant som bara är vackert. Jag försöker fokusera på det som finns kvar som man faktiskt kan göra. Utforska saker, sådant som den här tiden som vi lever i ger utrymme för. Vi har förlorat något men vi har också fått utrymme för något annat. Jag tror att vi har börjat tänka nytt, väljer om, väljer nytt och annorlunda. Men temposänkningen tror jag många tar med sig som något positivt och fint från det gångna året med sig in i det nya.

Caroline Lundgren

37, yogainstruktör

– Jag tränar yoga mycket, äter bra mat och tar promenader. Och försöker hålla kontakt med mina vänner. Det är nog det jag främst håller fast vid och försöker se till att det blir av regelbundet. Man får bara gilla läget. Det här går ju inte att styra, det är okontrollerbart. Jag har aldrig några nyårslöften, men att ta hand om mig själv och andra är något som jag vill fortsätta med det kommande året.

Johan Knuuti

56 år, läkare

– Jag motionerar, springer, kör på utegym, tar långa promenader och försöker tänka på vad jag äter och tänka positivt. Jag tror det är viktigt att röra på sig för att må bra. Det finns risk att man annars blir deprimerad av att sitta inne för mycket. Jag får ut mycket positivitet från mitt arbete som läkare också. Jag mår bra av att hjälpa andra.

Gunilla Gamboa

76 år, pensionär

– Gå ut och gå. Läsa, romaner främst och äta nyttigt. Det jag gör är att jag umgås med min son och hans familj ständigt. Då bryr jag mig faktiskt inte om några restriktioner. Sen är jag ute och går ibland tillsammans med min vännina. Jag vill studera mer spanska inför det kommande året och mera regelbundet. Jag har en lägenhet i Katalonien men dit kan jag inte åka på grund av corona.

Habte Abebe

50 år, jobbar i tunnelbanan

– Det är bra att tänka positivt. Jag är troende så jag rekommenderar att man tackar han som har skapat himmel och jord, gud alltså. Det är viktigt att hjälpa dem som inte mår bra. På grund av corona är det många som har förlorat sina jobb. Lyssna på deras berättelse, hör vad de har att säga och se till dom. Det räcker inte att bara ge pengar utan man måste ge av sin tid, umgås och lyssna.