Ekonomi.

2014-06-17 20:45

Spara i solceller

När du sparar i solceller hos ETC Sol får du 2 procent ränta för dina pengar. Under tiden du har pengarna placerade hos oss använder vi pengarna till att bygga ut i ETC:s befintliga solcellsparker, samt bygga nya. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Just nu har ETC Elproduktion påbörjat en stor satsning på fler solcellsparker. Under nästa år planerar vi att bygga 20 nya parker. 

Hela denna satsning finansieras med långsiktigt sparande, samt direkta köp av solceller. Om du gillar ren solel och vill vara med så är du varmt välkommen att spara i solen hos oss! 

Vi vänder oss till dig som idag har 10 000 kr eller mer i banksparande och som istället vill att pengarna ska göra mer nytta. Vi söker alltså dig som tänker långsiktigt, men om din situation ändras så kan du självklart säga upp lånen. Vi har då tre månaders uppsägningstid och du får 2 procent ränta på pengarna.

Du kan läsa mer om villkoren i broschyren Spara i solceller

Vill du vara med och spara i solceller? Anmäl dig direkt HÄR Eller ring Anna Varvouzos, 08–410 357 00 (vxl).

Vår solcellspark i Katrineholm. Den är delvis finansierad via sparande i ETC Sol. 

Solceller fungerar utmärkt, vi har lika mycket sol som Tyskland (som är världens största solcellsland). De håller dessutom väldigt länge, minst 25 år, vilket gör att tänker man långsiktigt är det en oerhört lönsam investering också.

Direkt avkastning

Redan från start ger en solcell direkt avkastning, vilket gör att vi kan erbjuda 2 procent i ränta för alla som lånar ut. Och då gör dina pengar nytta istället för att hamna hos våra storbankers placeringar. Solceller är den säkerhet vi har. Alla pengar går direkt till att sätta upp nya. Vi spekulerar inte, vi spelar inte, vi ”placerar” inte. Vi bara sätter upp rena solceller för ditt sparande.

Det här gör att vi vågar säga att solceller är ett ovanligt säkert sparande. Det finns ingen statlig insätttningsgaranti för det, men å andra sidan går pengarna bara till säkra solceller som du andelssparar i. Det betyder att du får ett andelsbrev för ditt sparande. 

Här kan du anmäla dig direkt!

Du kan också månadsspara med autogiro. Minimisumman är då 200 kr i månaden.