Ekonomi.

2021-11-16 12:24
Bild: Charles Krupa/TT/AP, Britta Pedersen/TT/AP
Puffetikett
Dagens ETC

Bernie Sanders sylvassa comeback – efter Musks utfall

Elon Musk har bråda dagar. Först måste han sälja av aktier på grund av skattekrav. Sedan blir han påmind om att Bernie Sanders fortsatt vill ha en särskild skatt för de rikaste amerikanerna. Musk  tog till Twitter för ett angrepp. Nu kommer ett svar från Sanders stab till Dagens ETC.

Tipsa om artikeln via e-post

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Teslas grundare är känd, eller ökänd, för att använda sociala medier som en boxboll. Det är där han vädrar sin frustration. Och den senaste tiden har ett sedan länge beslutat optionsprogram varit ett bekymmer. Det tvingades till sist Elon Musk att sälja av aktier för drygt 60 miljarder, något som också hade stark påverkan på bolagets kurs.

Mitt i detta gör sedan Bernie Sanders entré, med en tweet om att miljardärer faktiskt borde bidra betydligt mer vad gäller skatt.

”Jag glömmer bort att du fortfarande lever”, svarade Elon Musk, som en timme senare kompletterade med:

”Vill du att jag sälja mer aktier, Bernie? Säg bara till.”

Sanders vassa svar

Det är något oklart varför Elon Musk är på så dålig humör. Ja, han sålde aktier. Men det var inte ens fyra procent av de aktier han äger. Och han är fortfarande världens rikaste man.

Dagens ETC har bett om en kommentar från Bernie Sanders stab. Svaret kommer per mejl:

”Elon Musk har fokus på att bygga kolonier på Mars. Bernie Sanders har sedan många decennier fokus på att bygga ett bättre samhälle för alla amerikaner, också för alla som inte kommer få plats i raketerna.”

”Det är hög tid”

Bernie Sanders är inte den enda politiker som provoceras av att Elon Musk verkar betrakta det som något extraordinärt att han måste betala skatt för sina enorma tillgångar, och att han lät sina följare på Twitter rösta om han skulle frigöra kapital.

– Frågan om världens rikaste man ska betala skatt borde inte hänga på resultatet av en Twitter-omröstning, säger senator Ron Wyden.

– Det är hög tid för en miljardärsskatt.

Tipsa om artikeln via e-post